CHP’Lİ DURMAZ’A SAYGISIZLIK

Gündem - 5 yıl önce

Kendisi de bir öğretmen olan CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’a 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir okul müdürü tarafından yapılan saygısız davranış, kutlama programına gölge düşürdü.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında bir program düzenlendi. Programa, Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küspeci, CHP Tokat Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz, Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRETMEN ÖRNEK BİR İNSAN OLMALI

Açılış konuşması yapan Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, görevleri başında şehit olmuş öğretmenler olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlere rahmet dilerken, emekliye ayrılan öğretmenlere hayırlı ömürler, görevi başında olan öğretmenlere ise başarı diledi. Küçükali, “Bir insanın hayatındaki en güzel mucize ilkokula başlarken iyi bir öğretmene denk düşmesidir. Bu, insanın tüm hayatını değiştiren bir mucizedir. İyi bir öğretmen sevgi dolu olmalıdır. İyi bir öğretmen aynı zamanda örnek bir insan olmalıdır. Öğrencilerimiz bizi dinliyama daha çok dikkatle izliyorlar. Eğer cehaleti yenmek ve çocuklarımızı örnek insan olarak yetiştirmek istiyorsak davranışlarımızla onlara örnek olmalıyız. Çocuklarımızı hem ilmi hem de kalbi olarak yetiştirmek zorundayız. Bizim işimiz talim-terbiye. Eğer bunlardan biri eksik kalırsa eğitim eksik kalır ve bu eksikliği de başkaları doldurmaya çalışır. 15 Temmuz bunun en kötü tecrübesidir bizim için. Bakanlığımız, 2023 vizyonunu açıkladı. Vizyon belgesini iyice okuyup üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmenin derdine düşmeliyiz. Sizler neyseniz eğitim sistemimiz de odur. Biz ne isek 2023 vizyonumuza o olacak” diye konuştu.

CHP’Lİ DURMAZ: ÖĞRETMENLER HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖREMİYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Küçükali’nin ardından konuşmasını yapmak üzere CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz kürsüye geldi. Durmaz, “Bugün Türkiye’de öğretmenlerimizi n hak ettiği ilgi ve değeri gördüğü taleplerinin karşılandığını söylemek çok mümkün değil. Öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik ve sosyal, özlük hakları son yıllarda gerilemiştir. Yapılan araştırmalara göre öğretmenlerin yüzde 57’si aldığı maaşın yaptığı işi karşılamadığını düşünüyor. Yüzde 96’sı 2018 yılında yapılan sözleşme hükümlerinin ekonomik gelişmeler nedeniyle derhal güncellenmesini istiyor. Yüzde 70’i ekonomik koşulları daha iyi olan bir iş teklifi aldığında o kutsal mesleği gözleri yaşlı bırakabileceğini ifade ediyor. Yüzde 59’u kendisi ş yerinde değerli hissetmemekte. Yüzde 84’ü 2023 Eğitimde Vizyon belgesinin, sorunlarına kalıcı çözüm birlikte üretmek istemekte. Yüzde 79’u, MEB tarafından hazırlık çalışması yapıldığı ifade edilen Öğretmenlik meslek kanununun öğretmenlik mesleğinin temel sorunlarına çözüm üretemeyeceğini düşünmektedir. Eğitim sisteminde yaşanan bilimden uzak değişiklikler okullarda şiddetin artması, sözleşmeli ve güvencesiz öğretmen uygulamaları gibi sorunlar ülkemizde daha da derinleşmektedir. “

MİLLETVEKİLİ DURMAZ’A SALONDA BEKLENMEDİK TEPKİ

Öğretmenlerin mesleki sorunlarını anlatmaya devam eden CHP’li vekile o esnada salonda bulunan M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü ve Ensar Vakfı Tokat Şube Başkanı Mustafa Solmaz, “Meclis kürsüsünde konuş bunları. Bugün öğretmenler günü benim günüm. Burada siyaset yapıyorsun” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine salonda bazı öğretmenler alkış tuttu. Ancak kendisi de bir öğretmen olan Milletvekili Durmaz, tepkiye karşılık vermeyerek konuşmasını sürdürmeye çalıştı. Öğretmen, vekile tepki göstermeye devam etti. Konuşmasını tamamlayan Kadim Durmaz, kürsüden inerek yerine geçti. Program akışı devam ederken program sonrası hatıra fotoğrafı çektirildi. Makam aracına yönelen Kadim Durmaz, “Öğretmenlerimizin gerek özlük sorunları gerekse yaşam standartlarınıntak bir anlayışla iyileştirilmesini istemiştim. Bunun için iktidarı muhalefeti hepsi el ele vererek çünkü her birimizin bir öğretmeni var. Bu halis duygularda olmamız lazım. Hele hele söz konusu eğitim olunca herkesintak bir anlayışla hareket etmesi lazım. Yani mesela öğretmenlerle ilgili bir proje hazırlıyorsunuz. Bunun bileşeni bir tarafında öğretmenleri de önemseyerek çünkü onlarda yıllarını veriyor. Bu. Başka bir şey yok.”

Olayın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili soruşturma başlatıp başlatmayacağı ise merak konusu oldu.

Haftanın Öne Çıkanları

MAĞLUBİYET SERİSİNE DEVAM

2018-11-26 10:09 - Gündem

VALİ DR. OZAN BALCI’NIN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

2018-11-26 10:12 - Gündem

ERBAASPOR,2-1 YENİLDİ

2018-11-26 10:10 - Gündem

CHP’Lİ DURMAZ’A SAYGISIZLIK

2018-11-26 10:13 - Gündem

BAŞKAN POLAT, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

2018-11-26 10:13 - Gündem

Ak Parti Tokat Pazar İlçe Kadın Kolları Öğretmenler günü etkinliği

2018-11-26 10:11 - Gündem

İlgili Haberler

Kayseri’de ’19 Mayıs’ coşkusu

13:19 - Gündem

Samsun’da uyuşturucu uygulaması: 20 kişi yakalandı

13:24 - Gündem

Sinop’ta 19 Mayıs kutlamaları

13:24 - Gündem

Cumhuriyetin ilk vilayetinde 19 Mayıs coşkusu

13:24 - Gündem

Kulu’da 19 Mayıs kutlamaları

13:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Tokat’ta patlamada yaralananların hayati tehlikeleri bulunmuyor

13:40 - Gündem

4 kişinin yaralandığı kazada sürücü 257 promil alkollü çıktı

13:39 - Gündem

Samsun’da uyuşturucu uygulaması: 20 kişi yakalandı

13:24 - Gündem

Karapınar’da motosikletlerle ilgili bilgilendirme toplantısı

12:52 - Gündem

Polis ekiplerince 17 bin 785 litre kaçak/karışımlı akaryakıt ve 1 şüpheli yakalandı

12:46 - Gündem